3D slikanje zob je najbolj kakovostno slikanje z vseh strani, ki je namenjeno najbolj zahtevnim posegom in zdravnik najboljše s tako sliko vidi, kaj se z vašimi zobmi dogaja. Vse o 3D slikanju boste izvedeli na tej povezavi https://luxdental.si/3d-slikanje/, kje se boste tudi lahko naročili. Kakovostno 3D slikanje je redko in ga omogoča najsodobnejša oprema zasebnih zdravstvenih zavodov. Uporablja pa se največkrat za implantologijo, parodontologijo, oralno kirurgijo, ortodontijo, endodontijo in analizo TMS.

3D slikanje

3D slikanje se od 2d navadnega slikanja zob razlikuje v tem, da se na sliki vidijo zobje z vseh strani in je to bolj natančna slika, kot če zdravnik gleda posnetek le z ene strani. Saj dejansko s ljudje okrogli mar ne? Nismo ploščati tako da je taka slika veliko boj verodostojna kot ploščata. Taka slika prikazuje kostno strukturo v celoti in je krati veliko bolj ostra kajti ima veliko večjo ločljivost od navadne rentgenske slike.

3D slikanje omogoča, da zdravnik zelo dobro vidi vsa tkiv spremembe in tvorbe, obzobna tkiva, živčevje, kosti, in vseh sprememb v njih. S tem slikanjem dosežemo tudi manjše sevanje v telo kot z navadnim, poteka namreč veliko hitreje zaradi stožčastega sevanja in je lahko sevanje tudi do 10 krat manjše od navadnega, kar pa je že vredno posluha mar ne?

3D slikanje pride najbolj v poštev tam, kjer je zelo pomembno, da se ve, kakšna je oddaljenost med zobmi in živci v ustih, ker mora zdravnik to dobo vedeti zaradi vsadkov na primer, ki jih daje v kot, da se ogne živcem. Takšno slikanje pacientu prihranili vse kasnejše nevšečnosti in dodatne zaplete, zato je res vredno, da si priskrbite takšno sliko. Z vaše zdravje je res vredno poskrbeti in da vas seveda ne bolelo ali da bi predolg potem morali ostati na bolniški in ne bi mogli delati, zato se raje slikajte tridimenzionalno.