Umivalnik, bide ali tuš, če hočemo dovod vode, potrebujemo armaturo. Armatura za umivalnik je lahko različnih oblik in dimenzij, glede na način uporabe. Lahko so enoročne ali dvoročne. Izdelane so iz različnih materialov, najbolj pogoste so iz nerjavečega jekla, oziroma inoxa, lahko so pa tudi iz granita. Včasih se kupci odločijo za kombinacijo obeh materialov, odvisno od tega, kakšne oblike bo armatura za umivalnik in kje jo bodo uporabljali.

 

armatura-za-umivalnik

Če želimo polepšati kopalnico, lahko izberemo armaturo za umivalnik, ki je posebne oblike, pazite le na to, da se bo ujemala z ostalim pohištvom, oziroma, da bo lepo dopolnjevala prostor. Če želite naprimer zamenjati armaturo v kopalnici, kjer se toči veliko vode, potem je pametno, da izberete pipo, ki bo iz nerjavečega jekla, oblike pa bo take, da ne bo prevelika in s tem pokvarila izgled umivalnika in celotne kopalnice, pa tudi, da ne bo premajhna saj potem ni toliko funkcionalna kot bi si želeli. To je pa zelo pomembno, saj poleg tega, da bo dala lep estetski videz, bi radi tudi, da bo čimbolj uporabna.

Armatura za umivalnik je lahko enoročna ali pa dvoročna, to se odločite, glede na to kam jo želite namontirati. Ponavadi se jo namontira na steno, kad ali pa na umivalnik. Če izbirate armaturo za kuhinjsko korito, boste verjetno izbrali, tako, ki ima daljši vrat in se jo da obračati levo in desno, kar nam omogoča naprimer pomivanje večjih loncev in tudi drugače olajša uporabo. Za bide ali tuš, so dovolj manjše pipe, saj si tam ponavadi le umivamo roke in noge. Medtem ko je v kopalnici armatura za umivalnik že lahko malo večja, da olajša vsakodnevno nego, ki jo tam izvajamo.

V spletni trgovini eMundia boste našli veliko izbire po nizkih cenah. Glede na to kje bo vaša armatura za umivalnik namontirana, izberite tako, da bo estetsko polepšala prostor, hkrati pa bo čimbolj uporabna.