Si želite svoj oddih preživeti v mirnem okolju, v tesnem stiku z naravo? Potem so udobni in lepo urejeni apartmaji v Bohinju prava destinacija za vas. Bohinj je manjše alpsko mesto, ki se nahaja ob vznožju Julijskih Alp in slovi po neverjetnih naravnih lepotah, ki si jih z veseljem ogledajo turisti z vsega sveta. Nič čudnega, da vsako leto privabi lepo število obiskovalcev, ki uživajo v prekrasnih razgledih, osvežitvi ob Bohinjskem jezeru, pohodništvu in odlični kulinariki. Za udobno bivanje pa poskrbi Bohinj apartma ALPIK – čudovite alpsko obarvane počitniške hiške v objemu mogočnega Ukanca, ki poskrbijo za popoln oddih in miselni odklop od napornega vsakdana.

bohinj apartma

Bohinj apartma ALPIK – tradicija, ki navdušuje

Vse več ljudi se odloča, da svoj dopust ali prosti čas preživijo v objemu narave in neokrnjenega okolja gora in gozdov. Ti imajo namreč na nas neko prav posebno moč, saj v nas vzbudijo različne čute, na katere v mestu kar nekako pozabimo. Pesem ptic, lahkotnost vetra in vonj cvetočih rastlin na nas delujejo zelo pomirjujoče in sproščujoče. Bohinj je tako kot nalašč za popoln odklop od napornega vsakdana in stresa.

Občutek topline in domačnosti, ki nam dandanes še pogosto primanjkuje, vam ponuja tudi Bohinj apartma. Lastniki ALPIK počitniških hiš so namreč pri njihovi izgradnji upoštevali vsa načela tradicionalne in okolju prijazne gradnje. Glavna materiala sta kamen in les – gre za vrhunsko kombinacijo, ki na obiskovalce deluje čarobno. Za maksimalno udobje bodo poskrbela kot oblak mehka ležišča, kuhinja z vsemi pripomočki in aparati, urejena kopalnica in vsa potrebna tehnološka oprema, brez katere si danes ne znamo več predstavljati življenja. Za romantično vzdušje bo poskrbel kamin, medtem ko bo ljubitelje kulinarike brez dvoma prepričal okusen tradicionalni bohinjski zajtrk.

Polno opremljen Bohinj apartma tako poskrbi za goste z najrazličnejšimi potrebami. V čudovite alpske počitniške hišice se pridejo sprostiti tako ljubitelji miru in popolne sprostitve, kot tudi tisti, ki si želijo nekoliko več rekreacije in aktivnega preživljanja prostega časa.

Bohinj – kraj tisočerih možnosti

Bohinj je kraj, v katerem so se ljudje ki se je stoletja ukvarjal predvsem s planšarstvom in pridelavo bohinjskega sira. Njegova tradicionalna priprava se je ohranila vse do danes, bohinjski sir pa se je s svojim božanskim okusom prebil v sam vrh svetovne kulinarike. Tudi sicer Bohinj slovi po vrhunski kulinariki in je pravi raj za ljubitelje kulinarike – privoščite si lahko okusno večerjo ob ribah in vinu, poizkusite vrhunske štruklje ali obiščete katero od nagrajenih restavracij.

Poleg bogate kulinarične ponudbe, pa Bohinj ponuja nešteto možnosti za rekreacijo in kulturno udejstvovanje. Ta alpski kraj je prepreden z različno zahtevnimi pohodniškimi potmi in destinacijami, ki ponujajo razgled, ki se vam bo za vedno vtisnil v spomin. Ljubiteljem zgodovine in vsem tistim željnim novih znanj pa svetujemo obisk enega od muzejev. Med bolj priljubljene sodi Planšarski muzej, ki ponuja vpogled v življenje naših prednikov.

bohinj apartma 1

Adrenalinski in športni navdušenci se lahko odločite za skok s padalom, spuščanjem po jeklenici, vožnjo s kanuji ali katero drugo aktivnost, ki bo zadovoljila vaše želje po višjem srčnem utripu.

Kljub vsem aktivnostim, ki jih ponuja ta čudovit alpski kraj, pa je Bohinj najbolj znan po svojem vodnem biseru – Bohinjskem jezeru. V njem se lahko kopate, se odpočijete ali sprehodite. Ker gre za zaščiten naravni dragulj z bogato floro in favno, pa vas naprošamo, da upoštevate vsa priporočila in navodila skrbnikov.

Strateška lega apartmajev

Bohinj apartma vam poleg odličnega počitka zagotavlja strateško lego, saj ste do vseh priljubljenih lokacij oddaljeni zgolj nekaj minut. Neposredna bližina Bohinjskega jezera, pestra izbira pohodniških destinacij in prijetnih restavracij, ki jih boste lahko obiskali brez uporabe avtomobila – pomislite, kdaj ste nazadnje bili v tako pristnem stiku z naravo in krajem v katerem ste bivali.

Vabimo vas, da se sami prepričate, zakaj je Bohinj apartma tako priljubljena nastanitev in zakaj vsako leto gosti tako veliko število rednih gostov. Zamislite si, kako se prebudite v sveže sončno jutro in si ob pogledu na veličastne gore privoščite krepčilen zajtrk, navdihnjen s pristnimi bohinjskimi specialitetami. Nato pa se odpravite na tisto destinacijo, ki vam v tistem trenutku najbolj odgovarja – pohod na bližnji hrib, posedanje ob aromatični kavi, sproščanje ob jezeru, masaža ali adrenalinsko doživetje. Vse to vam omogoča ta čarobni kraj, medtem ko bo Bohinj apartma poskrbel za vaš več kot zaslužen počitek.

Povežite se s svojimi najbližjimi

Bohinj apartma pa poleg različnih aktivnosti in rekreacijskih možnosti ponuja tisto, kar v življenju največ šteje – odlično priložnost, da stkete močne in pristne vezi s svojimi najbližjimi. Mir in oddaljenost od hitrega tempa življenja vam namreč omogoča, da se veliko bolj pristno posvetite drug drugemu. Izkoristite to moč, ki jo ima narava in se domov vrnite prerojeni in še bolj povezani.