Brisalci so zelo pomemben del naše opreme v avtu, saj nam pomaga pri boljši vidljivosti na cesto, ko sneži ali pa dežuje. Uporabljamo jih skoraj vsak dan in brez njih bi bila vožnja nevarna. torej brisalci brišejo sprednje in zadnje steklo, da imamo boljši pregled na vozišče, kar je tudi njegova edina funkcija, ali pa to, da čisti steklo, ko nanj pošpricamo tekočino za vetrobranska stekla. zelo ugodni brisalci in kvalitetno izdelani so na spletni strani Silux avto deli po super ceni https://www.silux.si/izdelki/dodatna-oprema/brisalci , tam pa najdete tudi še vso drugo opremo kot so na primer dodatna oprem (motorna olja, žarnice, pnevmatike, akumulatorji in tako naprej).

brisalci

Metlice, ki jih imajo brisalci so sestavljene iz posebnega mehanizma, motorja in ročice, na katero so brisalci pritrjeni. Največkrat in najhitreje se obrabijo metlice in začnejo zaradi tega slabše delovati in ne čistijo stekel tako kot bi morali, kar pa je vzrok slabše vidljivosti ali pa sploh ne vidimo več ven.  Takrat pa je potrebna zamenjava, ki pa sploh ni tako težka, vedeti moramo le kako se postopka lotiti, če pa imamo občutek, da tega sami nismo zmožni, lahko damo metlice zamenjati tudi kakšnemu mehaniku ali pa strokovnjaku.

Varna vožnja je najbolj pomembna saj z svojimi nevarnimi dejanji ne povzročamo groženj samo nam ampak tudi vsem drugim udeležencem cestnega prometa. Zato si priskrbite dobro vidljivost na cesto z brisalci in zmanjšajte možnosti posledic. Mislite z glavo in ne pretiravajte z hitro vožnjo, ali pa uporabo telefona med vožnjo saj lahko samo ena sekunda, ko menjamo radijsko postajo spremeni naše življenje za vedno, seveda pa je veliko odvisno od hitrosti. Ni pametno voziti prehitro prav tako pa tudi ne prepočasi, saj bomo druge voznike privedli do nepotrebnega prehitevanja, kjer se lahko hitro iz nasprotne strani pojavi vozilo, ki ga niso opazili prej. Varnost je na prvem mestu.