Business coach je poslovni trener. Poslovni coaching, ki ga izvaja trener oz. mentor za posel, je lahko najpomembnejša naložba, ki jo naredite v svoji karieri ali podjetju, saj vas lahko iz prve roke nauči podrobnosti poslovnega sveta. Izbira poslovnega ali podjetniškega trenerja je lahko odličen vir za vse vrste panog. Ne glede na to, ali ste poslovni strokovnjak, ki se trudi zaslužiti napredovanje, ali podjetnik, ki ni prepričan o svoji naslednji potezi, vas lahko pravi business coach usmeri na donosno pot do uspeha. Poslovni trenerji pomagajo podjetnikom, lastnikom podjetij in strokovnjakom rasti na različne načine. Prejemajo plačilo in običajno delajo po določenem urniku, da svojim strankam delijo koristne povratne informacije, prilagojene nasvete in načrte rasti, da povečajo prihodke podjetja, pospešijo svojo kariero ali povečajo rast poslovanja.

business coach

Cilj poslovnega coacha je pomagati lastnikom podjetij poudariti njihove vodstvene prednosti, ublažiti slabosti in vzpostaviti jasno pot, ki jim bo pomagala sprejemati boljše poslovne odločitve in izražati njihovo splošno vizijo. Business coach vas usmerja pri določanju dolgoročnih in kratkoročnih poslovnih ciljev. Pomaga pri strateškem načrtovanju za rast in trajnost vašega podjetja. Poda vam strokovni nasvet, ki vam pomaga pridobiti dragoceno perspektivo. Business coach izdela revizijo različnih poslovnih nalog.

Vaš business coach bo od vas pričakoval, da se boste med sestanki popolnoma predstavili, tako da boste lahko delali na svojem poslu in ne v njem. Zato je pri delu s trenerjem potrebna določena raven samozavedanja. Pomembno je tudi upoštevati, da lahko vrsta usposabljanja, ki ga prejmete, vpliva na vrednost, ki jo prinesejo vašemu podjetju, ne glede na to, ali se odločite, da ga poiščete na lokalni ravni ali preko spleta. Lokalni poslovni trenerji nudijo dodatno prednost sodelovanja z nekom, ki iz prve roke razume trg in uporablja svoje znanje o skupnosti, da vam pomaga. Prav tako bi vam lahko pomagali pri mreženju in sodelovanju z drugimi podjetji z napotnico glede na vaše potrebe. Kasneje pa tudi sami lahko to postanete, če naredite usposabljanje.