CBG kapljice so na našem trgu malo čas in niso tako znane ko splošno razširjene. Vendar je CBG konoplja kot ekstrakt po znanstvenih raziskovanjih sodeč bolj učinkovita od prejšnje verzije kanabinoidov. CBG kapljice so ekstrakt tretje najbolj zastopanega fitokanabinoida v konoplji in le-ta se vedno bolj raziskuje. Dejansko se ta kanabinoid prvi razvije v času cvetenja konoplje in iz njega se potem razvijejo vsi ostali, zato velja za mater vseh kanabinoidov v rastlini. Ima pa neke edinstvene lastnosti, ki jih drugi kanabinoidi nimajo.

CBG kapljice

CBG kapljice za razliko od klasičnih vsebujejo tudi CBG, ki se od CBD razlikuje po tem, da ga skoraj ni v industrijski rastlini, se veže na dva receptorja in ne sam na enega, se lahko spremeni v druge kanabinoide in je prisoten le v začetni fazi cvetenja, zato je treba ujeti pravi čas, da se ga pridobi iz rastline. Drugače ga dejansko take kapljice ne ne morejo vsebovati.

Vendar pa so botaniki že vzgojili tudi take ratline, ki imajo tudi v odrasli dobi ta kanabinoid in lahko iz njih pridobijo CBG kapljice, gre pa zopet za hibrid, ki je nov in ne preveč preverjen. Tako rastlino so naredili tako, da so zavrli s posebnimi snovmi CBG kanabinoid, da se v odrasli rastlini ne more več pretvoriti v druge kanabinoide, kar naravno konoplja v procesu rasti in zorenja počne.

Dejansko so BG kapljice narejene tako kot druge kapljice iz konoplja v laboratoriju s posebnim postopkom zažiganja rastline, da se surovi kanabinoidi pretvorijo v take, ki so koristni človeku in živalim. Tega namreč surove rastline nimajo, če pa prižgete cigareto narejeno iz te ratline, pa se ti kanabinoidi pretvorijo v zdravilne, vendar pa tudi rahlo omamijo.

Te nove kapljice močno spodbudijo apetit in tudi pospešijo spanec, če so navadne kapljice za vas neučinkovite, bodo te pomagale. Delujejo kot antibiotik in tudi pomirijo črevesje.