Estetski posegi so za vse, ki želijo ostati lepi, naravni, sveži, izbrisati znake utrujenosti in staranja ob tem, da še vedno izgledajo naravno, neizumetnično in enkratno. Tukaj pridobite vse informacije o estetskih posegih.

Na področju pomlajevanja kože plasmofiling predstavlja pravo revolucijo, saj izjemno uspešno odpravlja starostne spremembe na koži. Uspešno zdravi tudi akne in rešuje probleme z izpadanjem las. Zasnovan je na naravnih lastnostih krvne plazme človeka oziroma trombocitne plazme lastne krvi.

 estetski posegi

Estetski posegi z botoksom so namenjen predvsem glajenju in odpravljanju obstoječih gubic, prav tako pa zelo uspešno preprečuje nastajanje novih. Uporablja se pri odpravljanju mimičnih gubic.

Dermalno polnilo hialuron se uporablja pri povečanju ustnic, oblikovanju lic, oblikovanju brade, nosu in pri korekciji brazgotin.

Estetski posegi telesa zajemajo predvsem dojke. Poznamo tri posege povečavo dojk, dvig dojk in pomanjšanje dojk. Največ operacij je za povečavo dojk, kjer z vsadki izboljšajo velikost, projekcijo in konsistenco dojk. Vsadki so lahko okrogli ali kapljičasti, lahko se jih vstavi pod mišico ali pod žlezo, lahko so napolnjeni s fiziološko raztopino ali s silikonom…

Dvig dojk se imenuje mastopeksija in se ga lahko opravi brez dodajanja vsadkov, le z dvigom dojk. Zmanjšanje dojk ali redukcija se opravi zaradi teže dojk, ki bremenijo vratno in ostalo hrbtenico.

Estetski posegi so tudi korekcije ušes, ki se opravi v lokalni anesteziji, po osebnem posvetu s kirurginjo in natančno opredelitvijo problema.

Liposukcija je oblikovanje telesa, primerna predvsem za odstranitev nadležnih maščobnih oblog na določenih delih telesa in ni mišljena kot nadomestilo za hujšanje. Najpogostejša mesta liposukcije so področje trebuha, bokov, ledvenega predela, jahalne hlače, ljubezenske ročke, notranjost stegen, nad koleni in nadlahti.

Za manjše predele je možna liposukcija v lokalni anesteziji, v večini pa se izvaja v splošni anesteziji. V problematično področje se vbrizga tumescentna tekočina, ki omogoča lažjo liposukcijo, zmanjša izgubo krvi in pooperativno bolečino. Estetski posegi so varni, le redko se pojavijo stranski učinki.