Nekaj, kar ne bo nikoli iz mode so kamini na drva. Res je, da je bilo obdobje, ko smo na njih malo pozabili, vendar kamini za gretje s pomočjo drv, presenečajo vse kupce. Čeprav imamo na voljo polno novih sistemov za ogrevanje stanovanja, so ti še vedno nepogrešljivi, saj ponujajo domač in prijeten občutek. Ob večerih naredi romantično vzdušje s svojim ognjem in prijetno toploto. Njihov izgled se lahko prilagaja vašim željam in tudi to je eden od večjih razlogov, zakaj je še vedno v modi.

kamini na drva

Dobri kamnini na drva vas čakajo pri veliko ponudnikih. Eden od zelo zaupanja vrednih je podjetje Hrovat kamini in peči, zato si oglejte kaj vse ponujajo. Torej glavne prednosti, ki jih ponujajo kamni na drva so nežna prijetna toplota, ki seva po celem stanovanju. Na voljo imamo tri različne načine sevanja toplote, to je direktna intenzivna preko stekla, potem ogrevanje preko zračnikov in preko masivne obloge kamina, ki lahko prostor ogreva še nekaj časa po tem, ko je bil ugašen. Stanovanje lahko grejejo 24 ur, vendar ga treba na 12 ur še malo podložiti, da ne izgubi moči.

Poleg tega, kar smo našteli, kamnini na drva niso tako zelo zakomplicirani za montažo, vendar tudi enostavni niso. Njihova montaža traja tam nekje od dva do tri delovne dni, če je montaža kompleksnejša pa do pet delovnih dni. Njihova dobava lahko traja do tri tedne, zato imate dovolj časa, da pripravite prostor. Seveda je pomembno, da zagotavlja vaš prostor nekaj dejavnikov, da je lahko izvedljiva montaža. Najpomembnejše je, da imamo dostopen svež srak, oziroma prezračevanje in dimnik. V starejših stanovanjih bo njihovo delovanje mogoče slabše kakor v novejših, saj je tudi gradnja drugačna. Novejša stanovanja so bolje izolirana kakor starejša, vendar to ne pomeni, da sedaj v tistih ne morejo biti kamnini na drva in, da v njih ne bodo delali.