Ste ravno odprli svoje podjetje, v sklopu katerega prodajate vrhunske izdelke? Potrebujete dobro promocijo izdelkov? Potem je izdelava nalepk ali etiket po meri prava odločitev. Zakaj? Ker gre za enega izmed najboljših načinov za hitro in enostavno povečanje prodaje, saj vas kupci hitreje opazijo. Unikatne in izstopajoče nalepke lahko naročite na artislinija.si, kjer vam pomagajo vašo idejo izboljšati in izdelati v najboljši verziji.

nalepke in etikete
Nalepke in etikete vam lahko pomagajo pri promociji izdelka.

Dobra (samo)promocija je ključ do uspeha

Ne glede na to, s katero panogo se ukvarjate, vedno potrebujete dobro promocijo svojih storitev. To velja tako za večja podjetja kot za samozaposlene in razna mala podjetja. Lahko imate še tako dober izdelek, a če za vas in vaše storitve ali izdelke ne bo vedelo veliko ljudi, potem vam promet ne bo stekel in kmalu vam ne bo preostalo nič drugega, kot da svoje podjetje zaprete in se tako rešite bankrota.

V svetu nebrzdane prodaje, ko nam je vse na voljo na dosegu roke, pa je že kar težko zadovoljiti ali privabiti nove stranke. Stranko morate prepričati, zakaj je vredno, da na trgovskih policah izmed množice podobnih čipsov/paštet/salam itd. izbere prav vaš izdelek. Dobra (samo)promocija je zato ključnega pomena za zagotovljen uspeh. Nalepke in etikete narejene po meri vam lahko pri tem zelo pomagajo. Oblikujete jih lahko po lastnih željah, nanje date logo ali slogan podjetja (poskrbite, da bo ta vključeval nekaj humornega ali zabavnega, po čemer si vas bodo ljudje zapomnili), kontakt na katerem ste dosegljivi, vaš naslov, sestavo izdelka in podobno. Na etikete lahko natisnete tudi QR kodo, ki jo lahko ljudje poskenirajo in jih pripelje na vašo spletno stran – nove stranke so s tem zagotovljene.

nalepke in etikete
Namizne nalepke so vse bolj popularne.

Zdaj boste zagotovo mnogi izmed vas rekli, zakaj bi se ukvarjal z izdelavo nalepk, ko pa lahko dobro promocijo naredim tudi preko socialnih omrežij. Mi pa vam odgovarjamo – res je, dobro promocijo se da narediti tudi preko socialnih omrežij, a veliko ljudi sploh nima vseh najnovejših omrežij, morda ne spremljajo vseh ponujenih promocij itd. Z etiketami in nalepkami pa boste dosegli vsako stranko, ki se bo sprehodila mimo vašega izdelka. Tudi, če ga ne bo kupila, bo zabaven slogan poskrbel za to, da si vas bodo zapomnili in vas morda kdaj v prihodnosti kontaktirali. Morda bodo kupili steklenico vašega vina in jo podarili prijatelju za rojstni dan, ta si bo steklenico ogledal in videl, kaj vse ponujate, če bo zadovoljen, bo še on kupil vaše vino in ga spet podaril naprej … Tako se bo krog ljudi, ki bodo cenili vašo kvaliteto vedno bolj širil in kmalu boste imeli veliko zvestih strank.

Etikete za najrazličnejše panoge

Na Artisliniji vam nudijo izdelavo etiket za različne panoge, kot na primer za promocijo, prehrambne izdelke, kozmetično, plinsko ali kemično industrijo, naredijo vam varnostne in zaščitne nalepke itd.

Etikete za promocijo so dobra rešitev za vse, ki želite razširiti svoj krog strank. Etikete lahko podarjate na svojih dogodkih in ljudje vam bodo naredili zastonj promocijo, ko bodo nalepko nalepili na kolo, skiro, avto ali kam drugam, kjer jo bo videlo veliko ljudi. Vse bolj popularne so tudi namizne nalepke, ki jih gostinci prilepijo na mize v lokalu in tako si lahko gostje ogledajo njihovo ponudbo, akcije in podobno. Takšne etikete se odlično obnesejo tudi pri spletni prodaji. Na paket, ki ga pošljete kupcu nalepite nalepko in si s tem zagotovite, da vas bo stranka še kdaj obiskala.

nalepke-in-etikete
Nalepke nosijo tudi pomembna sporočila.

Etikete v prehrambni industriji morajo biti predvsem informativne. Stranki morajo jasno sporočati, kaj vsebuje izdelek in kje je bil proizveden. To so tako imenovane informacijske etikete. Obstajajo pa še marketinške, ki dajejo poudarek predvsem vizualnosti in strankam sporočajo vašo vizijo.

Tudi etikete za kozmetiko in farmacijo morajo v prvi vrsti podajati verodostojne informacije o izdelku, jasno mora biti napisano, kaj izdelke vsebuje, kako ga uporabljati itd. Takšne etikete morajo biti zelo obstojne, saj je ključnega pomena za varno uporabo izdelka prav to, da navodila za uporabo ne zbledijo. Podobno je tudi z etiketami v kemični in plinski industriji –te etikete morajo biti kemično odporne in morajo ustrezati vsem zahtevanim predpisom.

Varnostne nalepke so ključnega pomena za varno delo v marsikateri industriji. Te nalepke zagotavljajo varno uporabo strojev ali produktov, opozarjajo na nevarna območja, jamčijo za brezhibnost produktov … Zaščitne nalepke izdelke ščitijo pred morebitnimi poškodbami. Obstajajo tudi nalepke za označevanje evakuacijskih poti, zbirnih mest, hidrantov in podobno – te nalepke morajo biti narejene s posebno tehniko, da so vidne tudi ponoči.

Pri vseh nalepkah pa ne pozabite, da morajo biti le-te domiselno oblikovane in privlačne za kupce. Pri tem se je dobro držati pravila »manj je več«, kar pomeni, da na nalepko ne natisnete obilo informacij, ki bodo težko berljive, ampak podajte le ključne informacije. Vse ostalo si lahko ljudje preberejo, ko obiščejo vašo spletno stran ali se oglasijo pri vas osebno. Nalepke naj bodo živih barv, naj bodo izstopajoče in naj imajo slogan, po katerem si vas bodo ljudje zapomnili.

Tako, podali smo vam kar nekaj koristnih informacij glede promocije vaših izdelkov, zdaj pa je na vas, da si omislite inovativne nalepke in etikete, ki bodo krasile vaše izdelke.