Še posebej ženske imajo rade kremo za negovanje obraza. Ena super krema pa je ognjičeva krema. Več o tej kremi pa si lahko preberete na: nadlani.si/zdravje/ognjiceva-krema/. Ta bo poskrbela za čudovit obraz in je v bistvu negovalna krema za obraz. Ima pa tudi ta krema čudovit vonj, ki ni premočen. Si pa lahko tudi naredite svojo domačo ognjičevo kremo.

ognjičeva krema

Ognjičeva krema deluje negovalno na vaš obraz. Je pa jo možno narediti tudi doma. Priprava ni težka in jo bom opisala v nadaljevanju. Najprej je potrebno nabrati sveže ognjičeve cvetove, ki jih pa potem daste v skledo. Zraven teh cvetov pa morate v skledo še dati olje grozdnih pešk in pa tudi jojobino olje. Cvetovi morajo biti prekriti z oljem grozdnih pešk. Jojobino olje pa je zato, da bo ognjičeva krema delovala tudi vlažilno na vaš obraz. Zdaj ni nujno, da dodaste jojobino olje. To se sami odločite. Je pa olje grozdnih pešk nujno dodati. Potem pa to daste nekam na okno, da bo sonce sijalo v to. Čez tri tedne bo pa nastalo olje. Iz olja morate potem odstraniti cvetove. Potem pa olje precedite čez cedilko ali krpo. Potem pa daste 3 žlice olja in pa čebelji vosek v stekleno posodo. To potem segrejte na pari. Nato dodate pa nekje deset žlic destilirane vode. Če hočete lahko dodate še eterično olje. Potem pa lahko daste potem to v kakšne lončke.  Nastala bo pa potem krema, ki jo lahko uporabljate za marsikaj. Je pa seveda ognjičevo kremo boljše izdelati doma, kot pa jo kupiti. Tako prihranite pri denarju.

Ognjičeva krema je super zadeva. Zraven za obraz jo lahko uporabljate tudi za kakšne rane oziroma za brazgotine. Če imate čas jo izdelajte doma ali pa jo kupite v kakšni trgovini oziroma drogeriji. Če še nimate svoje ognjičeve kreme pa si jo čim prej kupite oziroma izdelajte sami.