Če imamo dober vid in ne rabimo nositi nobenih očal je to že zelo dobro in ste lahko hvaležni, da nimate težav ter še naprej tako lepo srbite za svoje oči. Če pa imate mogoče težave z vidom pa je okulist rešitev za vas, saj vam on pove kaj je narobe in kakšne leče morate nositi glede na vašo dioptrijo. Ena od dobrih zdravstvenih agencij za okulista je Doktor1a pri katere se lahko pozanimate ali je z vami vse v redu in vprašate, če imate kakšne težave.

okulist

Okulist pregleduje in pomaga popravilu pri motnji vida . Najpogostejše motnje vida so kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem, ki so posledice nepravilne oblike očesnega zrkla ali ukrivljenosti roženice. Okulist vam ponavadi predpiše dioptrijo za očala in pa lasersko operacijo če želite. Za lasersko operacijo se odloči zadnje čase kar veliko ljudi, saj jim je odveč prenašati očala saj jih kdaj kje pozabijo brez njih pa ne smejo voziti avtomobila, če imajo v vozniškem dovoljenju predpisana očala kot obvezen pripomoček. Ko vam okulist predpiše očala si lahko tam izberete okvir in leče po vaši izbiri. če ne veste kaj vam paše glede na obliko obraza vam bodo tam zaposleni, ki znajo preceniti oblike in poteze obraza, pomagali pri izbiri prave oblike.

Nekateri dobijo očala zato ker jim jih predpiše okulist, nekateri pa imajo očala le kot modni dodatek, seveda ta so brez dioptrij in imajo notri prazno lečo, saj bi bilo nošenje očal brez potrebe lahko tudi nevarno za oko. Zdaj imamo na voljo že veliko vrst očal in to okrogla, kvadratna, trikotna… vse možne oblike različnih barv prav tako pa tudi leče si lahko zatemnimo tako, da ko gremo ven na sonce se leča zatemni in nastanejo sončna očala. Lahko bi rekli temu kar dva v enem. Vsak bo našel vsaj ene, ki mu bodo pristajale.