Glasba že od nekdaj združuje ljudi, zato si verjetno nihče ne more predstavljati življenja brez nje. Poslušamo jo, kadar smo žalostni, srečni ali zaskrbljeni. Polepša nam turobne dni in je obvezni element vseh dogodkov, pa naj bo to rojstni dan, poroka ali pogreb. V starih časih ni bilo tako enostavno slišati najljubše pesmi, kaj šele, da bi odmevala po celem mestu. Zaradi izjemnega napredka v tehnologiji so nastali priročni brezžični zvočniki, ki nam omogočajo sproščanje ob najljubših ritmih kjerkoli in kadarkoli. V nadaljevanju današnjega članka boste izvedeli na kaj moramo biti pozorni pri nakupu, da bodo naši prenosni zvočniki čim bolj kvalitetni.

prenosni zvočniki
Dolga peščena plaža in prenosni zvočnik sta popolna kombinacija za užitek.

Zakaj kupiti prenosni zvočnik?

Prenosni zvočnik je nepogrešljiv pripomoček za prave ljubitelje glasbe. Zaradi enostavne prenosljivosti jih boste lahko s seboj popeljali na katerokoli dogodivščino. Poslušajte vašo najljubšo glasbo na plaži, v gozdu ali pa se poveselite s prijatelji in zvočnik prinesite na letni piknik. V vrhunskem zvoku boste resnično uživali, enostavna uporaba in priročnost naprave pa vas bosta navdušili.

Kvaliteta zvoka

Eden najpomembnejših dejavnikov pri prenosnem zvočniku je kvaliteta zvoka. Sodobne naprave ponujajo kar dober zvok, sicer pa se njihova kakovost vseeno razlikuje. Najbolje bo, da pobrskate po internetu in primerjate modele različnih proizvajalcev. Najverjetneje boste zasledili dve vrsti naprav in sicer mono ter stereo zvočnike. Za najboljšo kakovost izberite stereo napravo, ki ima vgrajena kar dva zvočnika.

Velikost

Vsi prenosni zvočniki so zasnovani za enostavno prenašanje, kljub temu pa ne izberite prvega, ki vam ga ponudijo. V primeru, da vas bo zvočnik spremljal čisto povsod, bo najbolje, da izberite najmanjši in najlažji model. Nekatere naprave so tako majhne, da vam ne bodo zasedle skoraj nič prostora, zato jih boste lahko s seboj peljali na vsako pot. Pazite le, da velikost ne bo vplivala na kakovost zvoka.

Brezžična bluetooth povezava

Danes imajo skoraj vsi prenosni zvočniki funkcijo povezovanja preko bluetootha, kar je odlično, saj bo na ta način prenos glasbe potekal brezžično. Pri nakupu vseeno preverite, če ima izbrani zvočnik to možnost in se prepričajte, da naprava podpira najnovejše različice, ki omogočajo stabilno povezavo in dober prenos zvoka. Pozabite na kable ter konektorje in priredite brezžično zabavo na prostem.

Dodatne funkcije

Nekateri prenosni zvočniki se ponašajo z neverjetnimi funkcijami, kot je vodoodpornost ali pa vgrajen mikrofon za prostoročno telefoniranje. Ste vedeli, da lahko povežete več zvočnikov skupaj in ustvarite zvok, ki ga bodo slišali tudi najbolj oddaljeni sosedi? Omenjena naprava bo kos čisto vsaki situaciji in okolju, zato ne oklevajte in se hitro odločite za nakup.

Majhen vodoodporen zvočnik lahko uporabljate med tuširanjem.

Baterija

Prenosni zvočniki se po navadi polnijo preko USB-ja, bolj napredni modeli pa imajo možnost polnjenja preko drugih naprav. V primeru, da bo vaš novi zvočnik deloval tam, kjer ni vira napajanja, mora imeti dobro baterijo. Taka naprava bo več ur neprekinjeno predvajala glasbo, vi pa se boste sproščali ob njenih ritmih. Pred nakupom preverite tudi koliko časa se baterija polni, da ne boste izgubljali časa s čakanjem.

Cena

Na tržišču se najdejo prenosni zvočniki različnih vrednosti. Najprej določite svoj proračun, potem pa se sprehodite po različnih cenovnih razponih in izberite najbolj primernega. Poiščite zvočnik, ki bo ustrezal vašim finančnim sposobnostim in potrebam ter željam, kljub temu pa ne izbirajte najcenejših možnosti. S tem bi namreč žrtvovali kakovost naprave. Najboljšo izbiro vam bo omogočil dober pregled trga, saj boste z malo truda našli dobro razmerje med ceno in kakovostjo.

Kje kupiti popoln prenosni zvočnik?

Preden se odločite za nakup si na spletu preberite ocene in komentarje izbranih naprav. Na spletni strani podjejta Shoptok boste zagotovo našli kvalitetne prenosne zvočnike, ki bodo presegli vaša pričakovanja. Izbirate lahko med različnimi modeli, velikostmi, barvami in cenovnimi razredi. Ne odlašajte in vaš prenosni zvočnik naročite še danes.