Rolo zavese so izdelki za zmanjševanje sončne svetlobe in s tem tudi zadržujejo toploto zunaj prostora v katerega prodirajo sončni žarki. Rolo zavese zares dobre kvalitete si lahko naročite in pogledate na https://www.zavese-dasa.si/gubani-rolo/.

Rolo zavese so uporabne tudi, če želite imeti malo zasebnosti ali preprosto ga nekateri uporabljajo tudi kot dekoracijo v prostoru saj dodajajo prostoru mehkobo in svežino. Rolo zavese so narejene iz različnih materialov in različnih dolžin in širin za različna okna vendar pa jih uporabljamo tudi za balkonska vrata kjer je potrebna večja in daljša zavesa da, se izognemo nelagodnim žarkom ki nam svetijo v obraz in nas v najslabšem primeru zbudijo ali zmotijo pri delu. Popularne so nagubane rolo zavese, ki so narejene iz mehkega in prefinjenega blaga, ki se pritrdijo na vodilo, ki ga lahko fiksiramo na steno. Rolo se lahko spušča nagubano ali ravno za različne okuse in barve pa poskrbi široka izbira rolo zaves, ki jih prinašajo različni proizvajalci in trgovine.

rolo-zavese

Pri madežih na zavesah nam dandanes zato ni potrebno več skrbeti saj so razvili in začeli uporabljati kakovostne materiali, ki se enostavno operejo in ne razpadejo po vsakem pranju. Starejše  zavese so se večkrat razdrle saj s bile izdelane iz nitk in so se večkrat tudi pri pranju uničevale. Zato je vzdrževanje danes zelo enostavno in preprosto. Z vsakodnevnim napredkom v tehnologiji pa so začeli izdelovati tudi električne rolo zavese, ki se jih opravlja z daljinskim upravljalnikom. Takšne vrst zaves so zelo uporabne takrat, ko so okna zelo visoko ali težko dostopna in je nepraktično imeti navadne ročne zavese saj je dostop zelo otežen in morda tudi nevaren. Naslednja generacija rolo zaves so pametne zavese, ki vam omogočajo nastavljanje časa ob katerem se zavese zagrnejo ali odgrnejo in poskrbijo za varnost za otroke saj otroci radi raziskujejo in bi se pri navadnih rolo zavesah lahko poškodovali.