Želite na novo opremiti svoje stanovanje in se odločate za nakup sedežne garniture. Nakup sedežne garniture je v poplavi izbire postal kar zahteven projekt. Med celotno izbiro najrazličnejših barv in modelov je pravzaprav težko izbrati pravo sedežno garnituro za naše stanovanje.  Sedežne garniture, vam tako različna podjetja izdelajo tudi po meri po vaših okusih barve in po različnih možnostih postavitve. Zaradi vse več različnih dimenzij prostora je povpraševanje po nakupu sedežne garniture po meri precej naraslo. Pri podjetjih, ki se ukvarjajo z izdelovanjem sedežnih garnitur po meri tako lahko naročite tudi kuhinjske stole v enaki barvi in izberete enak material.

Tako vaša soba postane veliko bolj povezana in gost hitreje opazi razliko in kakovost opreme v vašem stanovanju. Sedežne garniture izbirajte počasi in poskusite sedeti na čim večih, da boste s tem lahko prepoznali razliko v materialu in kakovosti naslonjala. Naslonjalo je namreč zelo pomembno saj naše telo ko sedemo na sedežno garnituro potrebuje kakovosten počitek in sprostitev.

Pozanimajte se o prilagodljivosti sedežne garniture in morebitnega dviga podnožja ali pa prilagoditve hrbtišča.sedežne garniture

Izbira sedežne garniture naj bo dovolj visoka, saj se iz nje lažje postavite na noge in sedišče je bolj primerno pravilni drži. Pred nakupom sedežne garniture pa se posvetujte tudi glede izbire materiala in čiščenje le tega. Izbira materiala je namreč velikega pomena saj je od materiala odvisna tudi zahtevnost čiščenja. Sedežno garnituro redno vzdržujte in jo po potrebi posesajte  in obrišite z vlažno krpo. Če je potrebno jo negujte z posebnimi čistili, ki vam jih zagotovi proizvajalec sedežne garniture. Pred nakupom sedežne garniture, pa se posvetujte tudi glede koriščenja garancije če bo le ta potrebna. Pri izbiri barve sedežne garniture bodite pozorni, da le ta paše v vaše stanovanje zato pred na kupom dobro izmerite vaš prostor, saj v primeru nakupa prevelike menjava žal ni možna. Naj bo vaša sedežna garnitura edinstvena.