Tiskanje je zelo pomembna dejavnost, ki omogoča obveščanje in informiranje javnosti o raznih dogodkih, poročilih, kampanjah in podobno. Obiščite spletno stran https://www.partnergraf.si/ in si oglejte široko ponudbo tiskanja, ki vam jo nudijo. Verjemite, da zagotovo ne boste razočarani nad njihovimi storitvami.

Tiskanje je dejavnost, ki sega najmanj v 15. stoletje, ko je Johannes Gutenberg izum prvi tiskarki stroj. Ta stroj je bil seveda bistveno bolj zapleten in zamuden za tiskanje kot pa so današnji tiskalniki, a vendar je zelo dobro služil svojemu namenu tj. obveščanje javnosti, ki je bilo hitrejše, učinkovitejše in informacije so dosegle širši krog ljudi kot prej. Skozi desetletja in stoletja je tisk napredoval, s tem pa so se spreminjali in modernizirali tudi tiskarski stroji oz. tiskalniki, ki so dandanes zelo drugačni, predvsem pa manjši, hitrejši in učinkovitejši kot je bil Gutenbergov stroj. Za razliko od njegovega stroja je danes skorajda povsem običajno, da imamo tiskalnik doma in si lahko sami natisnemo, kar pač potrebujemo, v njegovem času pa te možnosti še ni bilo.

na splošno (domov)

Če imate večjo količino materiala, ki ga želite natisniti, boste verjetno šli v tiskarno ali fotokopirnico in se izognili dolgotrajnemu tiskanju doma. Offset tisk je med bolj kakovostnimi, predvsem pa je zelo hiter. Ta vrsta tiska je zelo pogosta predvsem med gostinci in poslovneži. Če je offset tisk primeren za večjo količino tiskanja, pa je za manjše količine zelo primeren digitalni tisk – tako lahko zelo kakovostno, hitro in cenovno ugodno natisnete razne čestitke, voščilnice, letake, revije, cenike, vabila in podobne manjše zadeve. Bistvena prednost digitalnega tiska je ta, da omogoča tiskanje neposredno na papir z računalnika, torej predhodne priprave plošč, tablic in podobnih zadev niso potrebne, zato je tovrstno tiskanje tudi cenovno bolj ugodno. Za oglaševanje v javnosti, kot so plakati in panoji ob cestah in avtocestah pa je najbolje izbrati XXL tisk.

Tiskanje je danes mnogo bolj enostavno, hitro in poceni kot pa je bilo v preteklosti.