V božičnem času vsi radi okrasimo naše domove z različnim okrasjem. V večini domov lahko opazimo okrašeno božično drevo, nekateri izberejo umetno, drugi naravno drevesce. Če se vi prav zdaj odločate, kakšno bo vaše letošnje drevesce, potem se odločite za božično drevo, ki traja. Res, da je tradicija na strani naravnih božičnih dreves, a ne pozabimo, da ima tudi umetno božično drevo svoje prednosti v primerjavi z naravnim.

umetno božično drevo
Umetno božično drevo je prava izbira za letošnjo praznično okrasitev.

Zakaj je umetno božično drevo prava izbira?
• Enostavno postaviti in pospraviti – Izberete želeno velikost drevesa, ga prinesete domov in enostavno postavite, okrasite in po praznikih posamezne dele zložite v škatlo in pospravite za naslednje leto.
• Manj čiščenja in vzdrževanja – Ko umetno drevesce postavite v prostor in ga okrasite, nimate nikakršnih skrbi, da bi z njega na tla padale iglice, ki bi jih morali vsakodnevno čistiti.
• Lepše je videti – Vejice umetnega drevesca so narejene zelo enakomerno, zato je njegov videz res čudovit, hkrati pa so tudi povsem stabilne in simetrično razporejene. Tako pri okraševanju ne bo nobenih problemov, okraske boste z lahkoto lepo razporedili po vejah božičnega drevesca.
• Na voljo v različnih velikostih in barvah – Na ta način si lahko izpolnite vse želje glede velikosti in tudi barve božičnega drevesca. Tradicionalno umetno božično drevo je zelene barve, a so zelo zanimiva in privlačna tudi tista v srebrni, zlati, beli in celo modri ali rožnati barvi.

Omenimo še, da proizvodnja umetnih dreves ni najbolj prijazna do naše narave. Zato, če iščete umetno božično drevo, pred samim nakupom dobro premislite o velikosti, barvi in modelu, ki ga želite. Naj bo namen nakupa umetnega prazničnega drevesa tudi to, da vam bo služilo vsaj 5 let in vam ga ne bo treba ponovno kupovati že naslednje leto, ker boste tega odvrgli v odpad.