Ljudje pogosto jemljemo vitamine in ostala prehranska dopolnila. Pomagajo nam nadomestiti tiste snovi, ki nam jih primanjkuje ali pa jih dnevno, s prehrano ne zaužijemo dovolj. Pomembni vitamini so vsi tisti, ki pomagajo k boljšemu počutju, močnejšemu imunskemu sistemu in posledično boljšemu zdravju. En takih je vitamin D3, o katerem se govori veliko, potem pa je tu še vitamin K2, o katerem ne slišimo veliko. Zanimivo pa je dejstvo, da je učinek na telo boljše, če jemljete vitamin D3 + K2, torej v kombinaciji. Vitamin D3 + K2 skupaj, ima veliko več pozitivnih lastnosti, kot če bi jemali vsakega posebej.

Vitamin D3 K2

Prednosti vitamina D3

Vitamin D3 je znan kot vitamin, ki ga dobite s soncem. Dejstvo pa je, da sonca ni čez celo leto in vitamin D3 je potrebno nadomestiti na drug način. Vitamin D3 je izjemno pomemben za zdrave kosti, saj jih oskrbuje s kalcijem. Poleg tega vitamin D3 preprečuje mnoge bolezni, med njimi tudi raka in težave kot so depresija in stres. Zmanjšuje tudi krvni tlak, uravnava inzulin in pripomore k zdravju srca.

Prednosti vitamina K2

K2 je vitamin, o katerem se govori manj. Čeprav vsebnost vitamina K2 v telesu ni velika, pa je vseeno pomemben za njegovo dobro delovanje. Najprej je vitamin K2 pomemben, da se kalcij prenese do kosti in se absorbira, kar posledično preprečuje, da bi prišlo do kalcinacije v mehkih tkivih, ki povzročajo različne težave. K2 je pomemben tudi za močnejše arterijske stene in zdravje zob.

Vitamin D3 + K2

Vitamin D3 + K2 v kombinaciji, deluje najboljše. Medtem, ko je vitamin D3 odgovoren za vnos kalcija v telo, je K2 tisti, ki poskrbi, da se kalcij absorbira pravilno. Kombinacija teh dveh vitaminov je posebej priporočljiva za starejše in ljudi, ki imajo težave s kostmi, pa tudi pri vseh ostalih, ki želijo živeti bolj zdravo.