Sedaj bo prišel čas, ko bo naš imunski sistem malo padel in pojavljati se bodo začele razne viroze. Ena od teh zimskih težav so tudi vnetje sinusov. Vnetje sinusov in z njim povezane težave – več informacij najdete na spletni strani farmedica. Nekaj malenkosti bomo poudarili in napisali tudi v tem članku. Vnetje sinusov se pojavi takrat, ko so zamašene dihalne poti. Glede vnetje sinusov si lahko pomagamo sami, ne rabimo tako poiskati zdravnika. Najbolj pomembno je, da v mrzlih zimskih dneh krepimo imunski sistem.

Kadar smo zdravi, ko nimamo zamašenega nosu, prav tako so dihala čista se sinusi lahko rečemo na kratko sami pozdravijo. Kadar pa nas napadejo razni virusi, sluznica zamašena, pljuča zamašena, pa se pojavijo težave. Vse to nam je nekako vsem jasno kako poteka nek prehlad oziroma bolezen. Vnetje sinusov je nek obrambni mehanizem dihalnih poti. Bakterije, glivice, virusi se ujamejo v sluznici dihal. Bakterijo lahko poškodujejo celično steno. Ko nas že napadejo virusi, si lahko sami pomagamo z raznimi pripravki, da se vse bakterije ne razmnožujejo še bolj.

vnetje sinusov

V zimskem času in ko smo prehlajeni, ko imamo vnetje sinusov je pomembno, da pijemo dovolj tekočine. Takrat se nam dogaja, da se sluznica še bolj suši in ne smemo pustiti, da se nam povsem posuši. Kaj je takrat najbolj priporočljivo, katero zdravljenje je najbolj uspešno lahko preberete na spletni strani. Imate kar nekaj nasvetov in receptov za lažje premagovanje. Vnetje sinusov ni nevarno in težko je povedati, če je nalezljivo. Ogromno je odvisno od imunskega sistema, kot vedno ponavljam. Ko se poletje konča bi še vedno morali uživati zelenjavo in ogromno sadja. Ko se že naše dihalne poti zamašijo je prepozno uživanje. Lahko si pomagamo, ampak vedno uživajte zdravo. Ne se zapirat v stanovanje, ko postane mrzlo, gibanje je zdravo in nam lahko pomaga za vnetje sinusov, da ne doživimo te nadloge.