Zamrzovanje hrane je zagotovo zelo priljubljeno še posebno v poletnih dneh, ko si pripravljamo ozimnico za mrzle zimske dni. Zamrzovanje hrane, o katerem si lahko preberete tudi na spletni strani https://www.nadlani.si/kulinarika/zamrzovanje-hrane/, pa je lahko zelo učinkovito, vedeti pa moramo seveda katera hrana se lahko zamrzne in katera ne. Zamrzovanje hrane je primerno recimo za vse mesne izdelke. Veliko ljudi vsake toliko časa obišče mesnico ali trgovino in nakupi nekoliko večje količine mesa, ki jih nato zamrzne, ter si tako naredi zalogo za mogoče obiske, ki jih morda niste načrtovali, pa vedno želite biti pripravljeni za pogostitev. Vsekakor pa zamrzovanje hrane ni primerno, v kolikor ste to meso že enkrat odmrznili in ga želite ponovno zamrzniti nazaj. Zamrzovanje že enkrat odmrznjenega mesa, lahko povzroči resne zdravstvene težave poleg tega, pa meso ob ponovnem zamrzovanju izgubi kar nekaj okusa in teksture. Lahko pa se, kot smo že omenili izpostavimo nekaterim bakterijam. Zato vam priporočamo, da meso zamzrujete v manjših kosih, saj lahko tako vedno vzamete zgolj količino, ki jo potrebujete. Zamrzovanje hrane pa je primerno tudi za juhe, čeprav zopet ne za vse. V kolikor ste ljubitelji goveje nedeljske juhe, vam bo zamrzovanje le-te v kolikor jo pripravite v večjih količinah v naslednjih dneh ali pa dneg ko ne boste imeli veliko časa zagotovo prišlo prav.
Zamrzovanje hrane pa žal nikakor ni primerno za sladice. Kljub temu, da nam je res žal zavreči še tisti zadnji kos okusne sladice, je nikakor ne morete zamrzniti, saj vsebuje veliko sestavin, ki niso priemrne za odtajanje oziroma potem ne bodo več užitne. Zamrzovanje hrane pa je recimo primerno za kvas ali pa različne sire ne moremo pa shranjevati recimo jajc ali pa mleka v zamrzovalniku. Zamrzovanje hrane pa je vsekakor zelo primerno za zelenjavo, ki smo jo pridno pridelali skozi leto ali pa recimo kruh.