Družinsko podjetje Žugič izdeluje zunanje ograje visoke kvalitete za številne namene. Uporabljajo različne materiale kot so železo, aluminij in inox, ter jih po želji kombiniramo s polnili iz lesa, plastike ali drugih materialov. Vse zunanje ograje so zaščitene pred korozijo in lahko dobijo tudi premaz po vaših željah. Pri izbiri balkonskih ali terasnih ograj je varnost vedno na prvem mestu. Poleg tega pa morajo biti zunanje ograje tudi funkcionalne, trajne in estetsko privlačne. Balkonske, vrtne ali stopniščne ograje igrajo ključno vlogo v zagotavljanju varnosti in hkrati dopolnjujejo videz prostora.

Trajni in moderen izgled ograj

Pri novogradnjah ali adaptacijah se vse pogosteje odločajo za materiale, ki so trajni, enostavni za vzdrževanje in obenem ponujajo moderen videz. Takšne ograje so idealne za balkone ali terase, saj združujejo varnostne in estetske vidike, kar je pomembno tako z vidika varnosti kot tudi estetike prostora. Montažo aluminijastih ograj lahko izvedejo na različne načine, bodisi v tla ali ob strani objekta s posebnimi bočnimi nosilci. Aluminijaste zunanje ograje so znane po hitri montaži, prilagodljivosti ter majhni teži, kar zagotavlja enostavno namestitev in varnost.

Zunanje ograje

Aluminijasta balkonska ograja je izdelana iz visokokakovostnega eloksiranega in brušenega aluminija, ki kljubuje vsem vremenskim razmeram. Njihova odpornost na prstne odtise pomeni, da ne zahtevajo dodatnega vzdrževanja, kar omogoča dolgotrajno uporabo brez skrbi.

Prilagojena oblika in dizajn ograj

Oblikovanje ograj se prilagaja željam strank, ki lahko izbirajo med različnimi količinami horizontalnih in vertikalnih prečk. Izdelke je mogoče kombinirati tudi z lesom, steklom ali PVC materiali, kar omogoča široko paleto možnosti za prilagoditev videza ograje.

Ko gre za ograje iz železa lahko izbirate med kovanimi ali navadnimi izvedbami, pri čemer kovane ograje dodajo poseben čar vašemu domu. Izdelane so po meri, stranka lahko izbere želene elemente. Montažo lahko izvedejo na masivnih kovinskih stebrih ali drugih vrstah stebrov (kamniti ali betonski stebri).

Trajna zaščita železnih ograj

Vse zunanje ograje iz železa so dodatno zaščitene pred korozijo s postopkom vročega pocinkanja, nato pa jih lahko po želji stranke premažejo s prašno ali mokro barvo po RAL lestvici. Takšen postopek zagotavlja dolgotrajno obstojnost in estetski videz ograje.

Kovana ograja s svojim rustikalnim videzom ustvari privlačno in prijetno bivalno okolje. Oblikovne možnosti kovanih ograj so skoraj neomejene, saj se lahko izdelujejo ročno ali sestavljajo iz industrijsko izdelanih elementov. Uporabljajo se lahko tako za dvoriščna vrata kot tudi za zunanje, stopniščne in balkonske ograje.

Trajnost in prilagodljivost kovanih ograj

Kovane ograje odlikuje dolga življenjska doba in poljubna izbira oblik ter izvedb. Poleg standardnih oblik lahko oblikujejo tudi polkrožne in ovalne strukture. Za obdelavo površin se uporabljajo različni postopki kot so vroče pocinkanje, barvanje po RAL lestvici in patiniranje, kar omogoča široko paleto estetskih možnosti.

Za optimalno udobje pri oprijemu držala priporočajo, da so stopniščne in balkonske ograje visoke vsaj 105 cm. Izdelujejo široko paleto zunanjih balkonskih in notranjih ograj iz različnih materialov, kot so železo, aluminij in inox. Ograje lahko opremijo s polnili iz stekla, lesa, plastike in drugih materialov ter jih protikorozijsko zaščitimo po potrebi.

Balkonske, terasne in stopniščne ograje morajo poleg varnostne vloge biti tudi funkcionalne in estetsko privlačne. Pri izbiri nove ograje je pomembno upoštevati tudi trajnost in enostavnost vzdrževanja. Aluminijaste balkonske ograje ponujajo visoko kakovost, trajnost in enostavno vzdrževanje. Montaža je preprosta, lahka teža pa omogoča prilagodljivo namestitev. Aluminijaste ograje so odporne na vremenske razmere in ne puščajo prstnih odtisov. Balkonske ograje iz kovanega železa dodajo domu poseben čar. Izdelane so po naročilu stranke in lahko vključujejo različne elemente.

Balkonske ograje iz železa so antikorozijsko zaščitene in barvane po želji stranke. Ponujajo trdnost, vzdržljivost ter estetski čar, ki ga prinaša tradicionalen material.

Zunanje ograje

Estetsko in varnostno pomembne stopniščne ograje

Stopniščne ograje predstavljajo ključen element vsakega doma. Njihova osnovna funkcija je zagotavljanje varnosti, hkrati pa dodajo estetski pečat okolici. Pri podjetju Žugič se ukvarjajo z izdelavo različnih vrst notranjih in zunanjih ograj, iz aluminija, inox-a ter kovine, prilagojenih vašim potrebam in željam. Kljub pestrosti oblik in višin, ki jih lahko izdelajo, je priporočljivo za stopnišča izbrati standardno višino ograje, ki omogoča udoben oprijem in varno uporabo.